Podarjamo vam VAVČER v vrednostI do 1000€

EKSKLUZIVNA PONUDBA

Podjetje Sol Navitas predstavlja EKSKLUZIVNO PONUDBO MESECA JULIJA! Vavčer se izkoristi ob potrditvi ponudbe do 31. 7. 2020. Znesek vavčerja se vključi v pripravo predračuna in je združljiv s subvencijo EKO sklada in drugimi popusti!

Že 12 let na Slovenskem trgu postavljamo najkvalitetnejše sončne elektrarne, ki preverjeno omogočajo najvišje donose električne energije glede na vložena sredstva.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE IN UNOVČITE VAVČER

+386 59 223 674

advanced divider

info@sol-navitas.si

advanced divider

Opekarniška 15,
3000 Celje

advanced divider

VAVČER ZA POSTAVITEV SONČNE ELEKTRARNE > 10 kW

Vabimo vas, da si prenesete vavčer za 1000 EUR za postavitev sončne elektrarne v velikosti  > 10 kW, ki se vključi v pripravo predračuna in je združljiv s subvencijo EKO sklada in drugimi popusti!

*Pri vsaki ponudbi je mogoče unovčiti en vavčer.

VAVČER ZA POSTAVITEV SONČNE ELEKTRARNE 5 - 10 kW

Vabimo vas, da si prenesete vavčer za 500 EUR za postavitev sončne elektrarne v velikosti  5 – 10 kW, ki se vključi v pripravo predračuna in je združljiv s subvencijo EKO sklada in drugimi popusti!

*Pri vsaki ponudbi je mogoče unovčiti en vavčer.

POGOSTA VPRAŠANJA

Sončno elektrarno za samooskrbo lahko postavi gospodinjski ali mali poslovni odjemalec (poslovni odjemalec s priključno močjo manjšo od 41 kW), ki je hkrati tudi lastnik merilnega mesta v stavbi, ki se samooskrbuje z električno energijo. Pred priključitvijo naprave za samooskrbo na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe je treba pri distribucijskemu operaterju pridobiti soglasje za priključitev.

 

Elektrarna se lahko postavi samo na streho ali fasado stavbe, ki se bo samooskrbovala z električno energijo. V vseh ostalih primerih pa takšna elektrarna potrebuje gradbeno dovoljenje, kar precej dvigne njeno ceno. Elektrarna mora zaradi preprečitve električnega udara v vsakem trenutku omogočati izklop iz distribucijskega omrežja. Hkrati pa mora zagotavljati, da je v napravi za samooskrbo v izključenem stanju zagotovljena mala napetost (ELV), ki je največ 50 V izmenične napetosti oziroma največ 120 V enosmerne napetosti. To pomeni, da se za te elektrarne lahko uporabljajo samo mikroinverterji ali pa inverterji v kombinaciji z optimizatorji.

Lastnik naprave za samooskrbo mora z dobaviteljem skleniti pogodbo o samooskrbi. Z njo se dogovorita, da se oddana električna energija (kWh) kompenzira s prevzeto električno energijo (kWh) v letnem obračunskem obdobju. Za količino delovne električne energije, prevzeto in oddano preko merilnega mesta, na katerega je priključena naprava, se uporablja enotarifno merjenje električne energije. Lastniku elektrarne se pri obračunu upošteva tista količina elektrike (kWh), ki predstavlja razliko med prevzeto in oddano delovno električno energijo. Le to se odčita na istem merilnem mestu ob zaključku obračunskega obdobja.

Velikost elektrarne za samooskrbo je navzgor omejena na 11 kW. V primeru, da bo elektrarna proizvedla več električne energije od letne porabe vaše stavbe, boste viške energije dobavitelju prenesli brezplačno. Zato je najbolj optimalno postaviti elektrarno, ki bo letno proizvedla ravno toliko ali malo manj elektrike, kot jo porabite.

Pokličite nas in zahtevajte ponudbo. Z veseljem vam bomo prisluhnili in pripravili najboljšo možnost za naravi prijazno pridobivanje električne energije.

GALERIJA STORITEV