Kako se izogniti višjim cenam električne energije?
Z investicijo v majhno sončno elektrarno na vaši strehi v višini približno 10.000 EUR do 30.000 EUR prihranka in zaslužka v 30 letih!

V Sloveniji se v naslednjih letih ne bomo mogli izogniti višjim cenam električne energije – podrobna pojasnila zakaj, najdete TUKAJ! A se kljub vsemu lahko v precejšnji meri izognete podražitvam in ob tem še zaslužite. Kako? S postavitvijo majhne sončne elektrarne na strehi svoje hiše, za katero potrebujete 40 m2 strešne površine obrnjene proti jugu.

Takšna 5 kW sončna elektrarna stane približno 10.000 EUR brez DDV. Če boste iz te elektrarne za lastno porabo porabili 60 % električne energije, 40 % pa prodali v omrežje, boste pri trenutnih cenah električne energije ter ob odštetju vseh stroškov letno zaslužili 800 EUR.

Ob 3-odstotni rasti cen električne energije do 21.300 EUR zaslužka …
Če predpostavimo, da bo cena električne energije rasla samo po 3 % letni stopnji, vam bo v 15 letih, kolikor boste dobivali tudi podporo od države, ostalo okrog 12.500 EUR, v 30 letih, kolikor je življenjska doba elektrarne, pa okrog 21.300 EUR.

IZRAČUN DONOSNOSTI SONČNE ELEKTRARNE – 3 % letna rast cene el. energije

Ob 5-odstotni rasti cen električne energije do 31.000 EUR zaslužka …
Če pa predpostavimo, da bo cena električne energije rasla po 5 % letni stopnji, vam bo v 15 letih ostalo približno 13.650 EUR, v 30 letih pa okrog 31.000 EUR.

IZRAČUN DONOSNOSTI SONČNE ELEKTRARNE – 5 % letna rast cene el. energije

Podrobno o finančnih izračunih postavitve majhne sončne elektrarne na vaši strehi

Če želite

  • izkoristiti neizmerno energijo sonca,
  • prihraniti pri mesečnih stroških za električno energijo
  • in še zaslužiti,

nas pokličite oz. izpolnite obrazec in poiskali bomo najprimernejšo rešitev za vašo streho!

Majhne sončne elektrarne

Dodaj odgovor